KLIK HER, HVIS NYHEDSBREVET SER MÆRKELIGT UD

INTERNATIONALT LEVENDE TEATER... ILT

En festival med live scenekunst!!? Drømmer jeg eller er jeg vågen….? Du er vågen! Vi må skabe sanse og opleve kunst sammen! Også international scenekunst.

Allerede den 27.-30 maj kan du i Aarhus opleve aktuel, spektakulær, udfordrende, ny-skabende scenekunst fra hele verden. På ILT festivalprogrammet finder du fysisk teater, installationer, klassisk drama, moderne dans, objektteater, performances, durational værker, levende musik og koncerter.

Skynd dig at sikre dig billetter - det går hurtigt. Tjek også efter- og videreuddannelsens program ud. Oplev artist talks og workshops med en række af de tilrejsende kunstnere, der giver nye perspektiver på deres performances og på international scenekunst i dag.

Vi glæder os til at se jer i Aarhus.

03:08:38 States of Emergency © Transiteatre-Bergen/Øystein Nesheim

03:08:38 States of emergency

Artist talk med Tore Vagn Lid

I forestillingen 03:08:38 States of Emergency rekonstruerer dramatiker og instruktør Tore Vagn Lid terrorangrebet i Oslo og på Utøya den 22. juli 2011. Med autentiske radioudsendelser og lydoptagelser fra dagen tager han publikum med tilbage til de tragiske timer, mens ingen endnu vidste noget om omfanget, årsagerne eller motivationen bag angrebene.

Mød instruktøren i en samtale med Monna Dithmer om hans kunstneriske overvejelser, valg og processer.

LÆS MERE HER
27. maj 16.30-18.00

 Rue d'Orchampt ©Groupe Zur/Jef Rabillon

Rue d'Orchampt

Workshop med groupe ZUR

Det franske kunsterkollektiv Groupe Zur laver kunst, der blander teater, installation, film, lyd og lys, og inviterer publikum til aktivt at være med til at skabe de enkelte forestillinger.

På denne workshop oplever du gruppens forestilling Rue d’Orchampt - en kunstinstallation der på overfladen ligner et hus men overrasker med spejle, billeder og fortællinger i lys. På workshoppen bliver du indviet i, hvordan gruppen skaber og levendegør sit magiske univers.

LÆS MERE HER
28. maj 13.00-15.00

  Outwitting the devil ©Akram Khan Company/Jean-Louis Fernandez

Outwitting the devil

Masterclass med Ching-Ying Chien fra Akram Khan Company

Det verdernsberømte dansekompagni Akram Khan (UK) gæster ILT med forestillingen "Outwitting the Devil" inspireret af den ældgamle myte om Kong Gilgamesh fra Oldtidens Østen.

Få mulighed for selv at arbejde med koreografien og med den verdenskendte koreograf Akram Khans bevægelsesteknikker på denne masterclass ledet af kompagniets "rehearsal director" og National Dance Award winner i England Ching-Ying Chien.

LÆS MERE HER
28. maj 18.00-20.00

Are we not drawn onward to a new erA, ©Ontroerend Goed/Mirjam Devriendt

Are we not drawn onward to a new erA

Workshop med Ontroerend Goed

Are we not drawn onward to a new erA er en palindromisk forestilling, der undersøger om vores handlinger er irreversible, eller om vi kan fortryde dem. 

Workshoppen tager afsæt i forestillingen og sammen med den belgiske kunstnerduo Ontroerend Goed dykker vi ned i de kunstneriske principper, der ligger til grund for forestillingen.

Deltagerne vil filme arbejdet og workshoppen slutter med en arbejdsdemonstration.

LÆS MERE HER
29. maj 10.00-13.00

Vidste du, at du også kan følge EVU DDSKS på Facebook?  Find EVU DDSKS lige her.